دانشگاه الزهرا

برنامه هفتم پیشرفت کشور اولویت حوزه پژوهشی دانشگاه ها

ارسال شده در تاریخ 1403/08/02
ساعت 17:18
برنامه هفتم پیشرفت کشور اولویت حوزه پژوهشی دانشگاه ها

دانشگاه الزهرا (س)، یکم آبان ماه 1403، میزبان شصتمین اجلاس سراسری معاونان پژوهشی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی بود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه الزهرا (س)، دکتر پیمان صالحی، معاون پژوهش وزارت علوم، از سخنرانان اصلی این اجلاس ابتدا با ابراز خرسندی از حضور معاونان پژوهشی دانشگاه های سراسر کشور، با اشاره به اولویت رسیدن به اهداف برنامه عملیاتی برنامه هفتم پیشرفت کشور، الزامات اجرایی آن را در دو بخش تامین مالی و دیپلماسی علمی ترسیم کرد.
وی با اشاره به اینکه بسترهای قانونی جهش تولید دانش بنیان فراهم شده ولی هنوز آمار خوبی در این زمینه نداریم، افزود با توجیه صنایع استان ها واطلاع ایشان از مزایای ماده 13 قانون جهش تولید دانش بنیان از جمله استفاده از ظرفیت مشوق مالیاتی می توان همکاری های مشترک دانشگاه ها با صنایع را افزایش داد.
توجه به 44 ماموریت ملی دانشگاه ها بر اساس اولویت های پژوهشی استان ها، برگزاری 1971 فرصت مطالعاتی در جامعه و صنعت طی سه سال، راه اندازی دوره های پسا دکتری، فناوری و صنعتی علاوه بر تحقیقات بنیادین، تکمیل پروژه شبکه ملی کتابخانه های دانشگاهی (فهرستگان منابع کتابخانه های دانشگاه های کشور) از نکاتی بود که دکتر صالحی، دانشگاه ها و پژوهشگاه ها را به آن دعوت نمود.

دیپلماسی علمی موثرتر از دیپلماسی ورزشی برای کسب رتبه های علمی بین المللی
دکتر صالحی سهم وزارت علوم در کسب رتبه ایران در سطح بین المللی را به نسبت خوب ارزیابی کرد و با اشاره به اینکه با 35 درصد اعضای هیات علمی کشور بر 60 درصد تولید علم را بر عهده داشته ایم، افزود در حوزه علوم انسانی روند رو به رشد داریم ولی در حوزه فنی و مهندسی و علوم پایه با روند نزولی مواجه بوده ایم.
معاون پژوهش وزیر علوم گفت ما هم اکنون در رقابت با چند کشور برای رسیدن به رتبه 14 علمی در پایگاه های استنادی بین المللی اسکوپوس هستیم. توجه به نمایه سازی مقالات، میزبانی برای علم جهانی، افزایش میزبانی دانشجویان خارجی، افزایش تحقیقات مشترک با محققان بین المللی، رویت پذیری سایت دانشگاه ها و پژوهشگاه های ایران در سطح بین الملل، از نکات موثر برای رسیدن به هدف قانون برنامه هفتم برای قرار گرفتن 20 دانشگاه ایرانی در بین 500 دانشگاه برتر جهان است. بر این اساس، معاون پژوهشی وزارت عتف دانشگاه ها و پژوهشگاه ها را دعوت به دیپلماسی علمی با کشورها نمود.
اهمیت هفته پژوهش در آذر ماه هر سال، حضور پررنگ همه دانشگاه ها و پژوهشگاه ها در نمایشگاه هفته پژوهش و افزایش بازدید دانش آموزان از نمایشگاه های پژوهش و مثمر و موثر بودن روز درهای باز دانشگاه از دیگر مواردی بود که به آن تاکید شد.
قابل ذکر است در این اجلاس وزیر علوم ، معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، رئیس بنیاد علم ایران ،رئیس دانشگاه الزهرا(س) ، مسئولین وزارتی ، معاونین پژوهشی و فنآوری دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی حضور داشتند.

ارسال کننده:
تعداد بازدید:332
تصاویر مرتبط:
tempShowtool_dorsaetoolsenews_sample_default_block8946
برچسب ها
فیلم مرتبط
فیلم مرتبط
فیلم مرتبط
صوت
تهران، خيابان ده ونك، دانشگاه الزهرا ( س )
كدپستي : ۱۹۹۳۸۹۳۹۷۳
تلفن : ۹۸۲۱۸۸۰۴۴۰۴۰+
فاكس : ۹۸۲۱۸۸۰۳۵۱۸۷+