۱۴۰۳ يکشنبه ۲ دي

برگزاری کارگاه پیشگیری از مصرف مواد اعتیادآور ویژه همکاران خوابگاهی

ارسال شده در تاریخ 1403/04/06
ساعت 09:40
برگزاری کارگاه پیشگیری از مصرف مواد اعتیادآور ویژه همکاران خوابگاهی

برگزاری کارگاه پیشگیری از مصرف مواد اعتیادآور ویژه همکاران خوابگاهی

کارگاه پیشگیری از مصرف مواد اعتیادآور در محیط‌‌های دانشجویی با همکاری مرکز مشاوره سلامت و سبک زندگی  با حضور جناب آقای دکتر سلمان قادری مددکار اجتماعی، در تاریخ 1403/04/03 ویژه همکاران اداره امورخوابگاه‌ها برگزار شد.
در این نشست ضمن آشنایی همکاران با مواد مخدرو اعتیاد، جناب آقای دکتر قادری به سوالات مطروحه پاسخ دادند.
اعتیاد در حال حاضر یکی از چالش‌های مهم اجتماعی، بهداشتی و سیاسی در سراسر جهان می‌باشد.  پیشگیری اولیه، کارآمدترین روش جلوگیری از افزایش فراوانی اعتیاد در جامعه می باشد.اعتیاد به مواد مخدر نوجوانان و جوانان را تهدید می کند. یکی از راه های پیشگیری از اعتیاد، آموزش است.
اعتیاد به مواد مخدر در واقع نوعی بیماری است که بر مغز و رفتار فرد تأثیر می‌گذارد. در این حالت فرد دچار ناتوانی در کنترل استفاده از یک داروی قانونی یا غیرقانونی می‌شود. موادی مثل الکل، ماری‌جوانا و نیکوتین جزء مواد مخدر محسوب می‌شوند. افراد معتاد با وجود اطلاع از مضرات مصرف این مواد باز هم به استفاده از آن‌ها ادامه می‌دهند.
کنجکاوی، کسب لذت، تسکین درد، فراموش کردن مشکلات، شوخی و خنده، هیجان طلبی یا میل به خطر کردن، احساس بزرگ شدن، پیوستن به گروهی خاص و ... این علل با وجود این که چندان مهم به نظر نمی رسند، باعث اعتیاد میلیونها انسان شده است. بیشترین علت اعتیاد جوانان در ایران دو عامل کنجکاوی و کسب لذت است.
بیشتر مواد مخدر بر مدار پاداش مغز تأثیر می‌گذارند و باعث افزایش پیام‌رسان شیمیایی دوپامین می‌شوند. این تغییر در سیستم پاداش باعث می‌شود تا فرد رفتارهای موردنظر برای تکرار این فرایند را دوباره تکرار کند. افزایش دوپامین در مغز رفتارهای لذت‌بخش اما ناسالم را تقویت می‌کند.
با ادامه مصرف ماده مخدر، مغز با آن سازگار شده و توانایی سلول‌های مدار پاداش کاهش می‌یابد. در این حالت شخص دیگر احساسی که در اولین مصرف داشته است، تجربه نمی‌کند. باید شخص معتاد دوزهای بیشتری مصرف کرده تا به همان میزان رضایت برسد.
امروزه متخصصین، یک عامل را زمینه ساز اعتیاد نمی دانند و معتقدند عوامل مختلف دست به دست هم می‌دهند و فرد را معتاد می کنند. این عوامل متشکل از عوامل فردی ( عوامل روانی، زیستی، و بیولوژیک)، عوامل خانوادگی و عوامل اجتماعی، هر کدام از این سه عامل به تنهایی نیز قادرند تا موجب گرایش فرد به اعتیاد شوند.


 



ارسال کننده:
تعداد بازدید:3822
تصاویر مرتبط:
tempShowtool_dorsaetoolsenews_sample_consultation_block3192
برچسب ها
فیلم مرتبط
فیلم مرتبط
فیلم مرتبط
صوت
مرکز مشاوره
دانشگاه الزهرا
 تهران،خيابان ده ونك،دانشگاه الزهرا،ساختمان شهيده قزويني، طبقه چهارم، معاونت دانشجويي
 student[at]alzahra.ac.ir
كدپستي : 1993893973 تلفن : 982188030651+ فاكس : 982188064380+
تمامي حقوق سايت براي دانشگاه الزهرا ( س ) محفوظ است.