۱۴۰۳ يکشنبه ۲ دي

گزارش نشست واکاوی نیهیلیسم درغرب

ارسال شده در تاریخ 1398/03/20
ساعت 11:08
گزارش نشست واکاوی نیهیلیسم درغرب

به گزارش خانم یاسمن ذوالفقاری دبیر انجمن علمی دانشجویی فلسفه و حکمت اسلامی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه:
انجمن علمی دانشجویی فلسفه و حکمت اسلامی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه الزهرا (س) سخنرانی "واکاوی نیهیلیسم درغرب" را با سخنرانی آقای دکتر اسدالله رحمان‌زاده، استاد فلسفه در کالج کانترا کاستای کالیفرنیا واقع در آمریکا در روز چهارشنبه 8 خردادماه 1398 از ساغت 11 الی 13 برگزار کرد.
برنامه با حضور 50 نفر از اساتید و دانشجویان رشته فلسفه و رشته‌های دیگر در تالار مولوی واقع در طبقه چهارم ساختمان خوارزمی آغازشد.
در ابتدای برنامه آقای دکتر به معرفی اجمالی از خویش پرداخت و شرایط زندگی‌اش در سالهای پیش که به آمریکا مهاجرت کرده تا امروز را برای مخاطبان شرح داد.
آقای دکتراسدالله رحمان‌زاده: من اسدالله رحمان‌زاده هستم و در کالج کانترا کاستا در آمریکا فلسفه تدریس می‌کنم. در25 سال اخیر در آمریکا زیسته و فلسفه خوانده ام و چون ماهی در فلسفه غرب شنا کرده‌ام. غریب است که احساس خفگی کردم، پس از آن آب، بیرون آمدم...
داستان "واکاوی نیهیلیسم غرب" روایت بیرون آمدن من از آن دریا و بازگشت به مبدایی است که ما را به خود می‌خواند.
سپس از حاضرین این سوال را پرسید که آیا کسی معنای واژه نیهیلیسم را می‌داند؟ و در جواب یکی از دانشجویان پاسخ داد که معنای این واژه پوچ‌گرایی است. آقای دکتر با تایید این پاسخ در ادامه به فلسفه‌ی فلاسفه‌ی مدرن و پست‌مدرن غربی اشاره کردند و چگونگی منجر شدن آنها به نیهیلیسم را توضیح دادند.
در ادامه وی به این مسئله اشاره کرد که در 26 سال پیش فردی بی‌دین بوده و به‌دنبال یافتن حقیقیت به آمریکا سفرکرده ‌است ولی درنهایت طی این چند سال فقط به بن‌‎بست رسیده و پاسخ سوالاتش را نیافته و بسوی خداوند روی آورده.
او از شرایط حاکم بر آمریکا و طرز تفکر افراد و دانشجویان در آنجا صحبت نمود و به این نکته که در آنجا نگاه به انسان‌ها نگاهی ماشینی است که موردقبول همه نیز واقع شده پرداخت.
آقای رحمان‌زاده در ادامه گفت: این‌ها همه تجربیات 26 ساله‌ی من است، که برایشان عمرم را گذاشته و با فلسفه‌ی آنها زندگی کرده‌ام؛ پس تامل درباره آنها را به اساتید و دانشجویان پیشنهاد داد.
بعد از پایان سخنان به سوالات اساتید و دانشجویان پاسخ داد و در انتهای برنامه خانم دکتر توازیانی، مدیرگروه فلسفه و حکمت اسلامی دانشگاه الزهرا(س) از آقای دکتر رحمان‌زاده با اهدای لوح یادبود برنامه تقدیر نمود.


ارسال کننده:صمدیان
تعداد بازدید:1439
تصاویر مرتبط:
tempShow
برچسب ها
فیلم مرتبط
فیلم مرتبط
فیلم مرتبط
صوت
دانشگاه الزهرا
تهران، میدان ونک، خیابان ده ونک، دانشگاه الزهرا(س)، معاونت فرهنگی و اجتماعی
کدپستی :
1993893973
تلفن : 982188213547+    982185692496+ فاکس : 982188213547 +
 farhangi[at]alzahra.ac.ir
تمامي حقوق سايت براي دانشگاه الزهرا ( س ) محفوظ است.